Ajankohtaista

Vanhempien kotoutumissuunnitelmat vaikuttavat lasten koulutusvalintaan

Tiistaina 20.3. järjestettävällä Työn murroksen mestarikurssilla Oma linjan Hanna Pesola puhuu siitä, kuinka vanhempien kotoutumissuunnitelmat vaikuttavat positiivisesti myös heidän lapsiinsa.

Työn murroksen mestarikurssi on useiden eri STN-hankkeiden yhteinen seminaarisarja, joka keskittyy ajankohtaiseen ilmiöön, työn murrokseen. Ilmiö on monimutkainen ja ulottuu elämäämme monilla tavoin. Mestarikurssilla puhuu niin työn, osaamisen kuin tasa-arvon johtavia tutkijoita.

Seminaarisarjan 20.3. klo 9–11 järjestettävä toinen kerta kantaa otsikkoa Nuoret uuden työn kynnyksellä. Oma linja -hankkeen Hanna Pesola kertoo puheenvuorossaan muun muassa, että vuoden 1999 kotouttamislaki vaikutti heikommassa tilanteessa oleviin maahanmuuttajaperheisiin. Vanhempien saama kotoutumissuunnitelma nosti heidän lastensa keskimääräisen koulutuksen samalle tasolle muiden maahanmuuttajaperheiden lasten kanssa.

Seminaariin on vielä muutamia hajapaikkoja jäljellä. Voit ilmoittautua mukaan osoitteessa tasaarvostn.fi.

Seminaarit streamataan reaaliajassa ja ne voi katsoa myös jälkikäteen samasta osoitteesta. Twitterissä voi käydä keskustelua hashtagilla #työnmurros. Keskustelua voi käydä myös Facebookissa Työn murros -ryhmässä.

Hanna Pesola
Erikoistutkija